Aril Brikha – Ex Machina

Aril Brikha - Ex Machina

Na een paar geweldige EP’s zoals Prey for Peace, Akire en natuurlijk de Winter EP is afgelopen jaar eindelijk het album van Aril Brikha verschenen. En geheel tegen traditie met vrijwel alleen maar nieuwe nummers, waarvan slechts een aantal ook als single release zijn verschenen. Hoewel veel albums door electronische producers mixproof worden gemaakt met lange intro’s en outro’s doet Aril dat (gelukkig) niet. Het album is hierdoor fijn om gewoon helemaal te luisteren, maar wellicht iets minder makkelijk te mixen. Toch staan er zeker nummers op die gewoon op de dansvloer thuis horen, terwijl het tegelijkertijd een heerlijk luisteralbum is.

De muziek van Aril laat zich wat moeilijk definiëren, maar het zit ergens tussen progressive house, trance en techhouse in met zelfs ook wat disco-invloeden. Welk label je er ook op plakt, het zijn pakkende sounds waarbij je heerlijk een beetje weg kan dromen. En dat Aril opgemerkt wordt, blijkt ook al uit de boeking dit jaar op Dancevalley, maar al eerder zal hij ook op 9 en 29 februari Nederland aandoen. 9 Februari zelfs gratis entree in Tilburg op City Sounds. Voor de mensen waarvoor dat te bereizen valt, denk ik een absolute must om te zien. Kun je ook nog een biertje extra drinken of het album kopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.