Laura Jansen – Bells

Laura Jansen

Wellicht al gezien bij De Wereld Draait Door waar ze toch min of meer een Nederlands debuut maakte. Maar daarnaast heeft Giel Beelen ook de nodige aandacht aan haar besteed (check de live versies op zijn site!). Bekend vooral nu van het nummer Use Somebody wat een fantastische cover is van het origineel dat iedereen zal kennen van de The Kings of Leon.

Maar Laura Jansen kan veel meer dan heel goed coveren. Het is een mooi afwisselend album en vooral het is weer eens echt een popalbum wat in zijn geheel de moeite waard is om te luisteren. Hoogtepunten zijn wat mij betreft The End, Bells, Single Girls, Soljah, Use Somebody en Elijah. Oftewel, er is veel om naar te luisteren want de rest van de nummers zijn zeker ook de moeite waard.

De kritische luisteraar zal wellicht bepaalde nummers wat poppy of misschien zelfs simpel vinden, maar wat Laura in mijn optiek uniek maakt is de synthese tussen muziek, tekst en arrangement. Het zijn allemaal kloppende gehelen en weliswaar easy listening, maar in tegenstelling tot veel easy listening worden deze nummers steeds mooier naarmate je ze meer hoort. En bovenal, ze raken en zijn met overtuiging gezongen!

Mooie tip voor wie het album wil aanschaffen. Via Heineken kun je een gesigneerde versie kopen, wat natuurlijk altijd leuk is bij mooie albums. En ze doet deze herfst een tour door Nederland; hier in Groningen staat ze bijvoorbeeld voor 10 euro! Dat mag je eigenlijk dus niet missen als je een beetje van pop houdt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.