John Mayer – Continuum

Albumhoes

Ja hoor, komt hij weer… jaren na dato John Mayer beschouwen. Punt is dat ik John Mayer al langer kende maar een probleem met hem had waar ik meer mensen over hoor. Namelijk de mensen die roepen dat hij zo geweldig is waardoor de zin om eens echt te gaan luisteren je direct wat in de schoenen zakt. Want aanvankelijk deed John Mayer mij niet veel. Ook zijn nieuwe hit Heartbreak Warfare niet. Gek genoeg vond ik het niet heel vernieuwend en raakte het mij niet.

Dus bij deze een handleiding “How to become a John Mayerfan…” zodat je toch af en toe met die idolate groep vrienden mee kunt praten. Een goede start is het album Continuum aanschaffen. En begin dan eens met nummer 2 I don’t trust myself. Die is vrij lastig om niet mooi te vinden en zet die dan gewoon een half uur lang op repeat. Dat werkte in ieder geval voor mij en toen pas begon ik eindelijk zijn stem wat te waarderen.

Stap 2 werd de cd, ahum branden en gewoon maar in de auto laten draaien. En verdomd wat een geniaal album is… ho! Daar ga ik al… Ja goed album dus. Fase 1 van de gewenning was al gelukt, maar Heartbreak Warfare deed het bijvoorbeeld nog niet voor mij. Stap 3 was het kopen van het livealbum Where the light is. Overigens heb ik Continuum ook keurig gekocht tegelijkertijd. Toen ging ik eigenlijk pas echt alles waarderen en met name de verfijndheid in zijn nummers.

Ik zal je de verdere lofzangen besparen… want die werken juist niet bij John Mayer. Maar eerlijk is eerlijk, het is een verdomd goed muzikant en hoewel ik nooit verwacht had dit te zeggen… Continuum is echt een van de beste albums… Never mind, ik houd op. Dit valt wederom in de categorie “Geef het een kans, luister niet naar anderen, en het wordt steeds mooier.” Maar dat zijn wel de blijvers, hoewel ik de blues nummers (CD 1, tweede deel Where the light is) nog steeds niet trek… maar je moet wat te skippen houden natuurlijk!

1 Comment

 1. Continuum is een CD met veel goede tracks.

  Toen hij langzaamaan bekend aan het worden was heeft hij een concert gegeven in de Nokia Center in Los Angeles. Hij speelde en zang daar de nummers van Continuum onder een akoestische gitaar. De nummers kregen zo een Blues/Jazz spin. Uiteindelijk was het zo’n succes dat de live opnamens op CD zijn gezet als ‘Where The Light Is’.

  Deze CD zat bij mij in een vervang auto van Volvo toen mij eigen auto gerepareerd moest worden.

  Door die CD ben ik nu gek van John Mayer. Continuum is ook een goede CD maar ik vind dat de nummers zoals zij op Where The Light Is staan echter, en meer een belevenis om naar te luisteren. Uiteraard vereist het een beetje Blues om ervan te kunnen houden.

  Leuk artikel!

  Arthur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.