Lemon Jelly – Lemonjelly.KY

Nog zo’n geweldige Trip Hop plaat, ditmaal de debuutplaat van het britse Lemon Jelly uit het jaar 2000. Heerlijke ‘ rechttoe-rechtaan’ beats ondersteund door een hoop funkiness.  Lekker opgetogen en daardoor uitermate geschikt voor zwoele lentes en warme nazomers.  Je zou je bijna afvragen waarom Royksopp met de undergroundhit ‘Eple’ wel grote bekendheid heeft vergaard, en waarom Lemon Jelly deze bekendheid niet is toebedeeld naar aanleiding van de track  ‘His Majesty King Raam’  die gelijk erg vertrouwd in de oren klinkt. De begintrack “In The Bath” knalt er goed in met een vette beat over een diepe melancholische synthline en ‘A Tune For Jack’ Is lekker jazzy met swingende percussie.

Ik geloof er niets van als je zegt dat je je hoofd stil kan houden als de beat dropt in ‘In The Bath’.

 

1 Comment

  1. het is gelukt, ik hield mijn hoofd stil! alleen de rest van mijn lichaam bewoog als een malle 😉 het album lost horizons van lemon jelly is trouwens zeker zo lekker!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.