Junky XL – Molly’s E

De in Los Angeles woonachtige Junky XL heeft naast zijn vele tijdrovende opdrachten voor film- en gamemuziek blijkbaar nog een gaatje vrij om zijn muzikale repertoire uit te breiden met een nieuw album, dat naar eigen zeggen qua sound heel anders is dan we van hem gewend zijn. Zijn nieuwe cd, die begin 2012 uitkomt, wordt een mix van disco, house en ambient.

De alweer 43 jaartjes oude Tom Holkenborg, die faam maakte als één van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Nederlandse Bigbeat-scene, laat met de eerste vrijgegeven single van zijn nieuwe plaat horen dat hij echt een muzikale duizendpoot is. De betoverend harmonieuze samples in Molly’s E maken mij in ieder geval benieuwd naar de rest van het album.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.