Todd Terje – Inspector Norse

Met een nummer 4 én 5 notering in Resident Advisors ‘best tracks of 2011’-lijst heeft Todd Terje niet gewoon 1, maar zelfs 2 anthems van 2011 op zijn naam staan. Dat hij niet van plan is om het in 2012 rustiger aan te doen bewijst hij met de gloednieuwe It’s the Arps EP op Smalltown Supersound. Dit is overigens een zeer tof label uit Noorwegen, waar echt van alles op uit wordt gebracht met een Scandinavische inslag, vaak toffe free jazz, maar ook veel electronic. Deze nieuwe van Todd Terje past daar eigenlijk perfect bij.

De gehele lp is gemaakt op een oude ARP 2600 synthesizer (uit 1985 ofzo), niet bekend bij mij, maar als je googled zul je zien hoe gaaf dat ding er eigenlijk uit ziet!

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.