De stemmen van Dougan – Furious Angels

Weer eens tijd voor een oudje van de plank. Rob Dougan, een naam die weinigen wat zullen zeggen maar velen gehoord hebben. Hij was onder andere verantwoordelijk voor de muziek van The Matrix. Muzikaal een artiest die duidelijke een brede view heeft. Het album Furious Angels combineert dan ook pop en elektronische muziek met tevens een sterke invloed vanuit de klassieke muziek waaronder van bijvoorbeeld Chopin.

Het thema van het album is echter geenszins vrolijk. Dougan geeft de donkere krachten, de angsten en het doemdenken een stem. De haat jegens een verloren liefde, de woede na achtergelaten te worden en het gebrek aan erkenning en alle furie die daarbij komt kijken. En niet te vergeten de zelfdestructie. Niet een album dat je vrolijk maakt, muzikaal wel een pareltje!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.