Black Sun Empire – From The Shadows

Een van Nederlands grootste exportproducten lanceert binnenkort een gloednieuw album. En meer dan ooit wordt dit er eentje voor in de boeken; Utrechts producerstrio Black Sun Empire, voorvechters van vernieuwende drum ‘n bass, betreedt met hun vijfde langspeler From The Shadows namelijk een paar opvallende paden.

Black Sun Empire staat bekend om hun donkere, industriële sounds. De gejaagde openingstrack Feed The Machine, een samenwerking met de Groningse helden Noisia, is er een goed voorbeeld van. Met dank aan een inspiratie vol jaar in Kytopia, het welbekende Utrechtse studiocomplex van Kyteman, heeft BSE veel vernieuwende stappen gemaakt. From The Shadows is de eerste langspeler die voortvloeit uit deze sessies, de heren treden letterlijk uit de schaduw. Niet eerder zocht het trio zoveel samenwerkingen op met andere creatieve geesten.

Zo is op Dawn Of A Dark Day de Britse dubstep/grime act Foreign Beggars te horen, halen Thomas Oliver en Youthstar alles uit de kast op het snoeiharde All Is Lost en beleeft het album een opvallend hoogtepunt met het betoverende Killing The Light, waarop zangeres Inne Eysermans, van de Vlaamse band Amatorski, een glansrol vervult.

Black Sun Empire – From The Shadows is vanaf 15 oktober uit op Black Sun Empire Recordings, als lekkermakertje hebben de mannen de bonustrack Delorean als gratis download op hun Soundcloud gezet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.