Fries & Bridges – Forever This

In overeenstemming met de laatste zomerse stuiptrekkingen die moeder natuur dit weekend voor ons in petto lijkt te hebben, bijgevoegd een lekker opzwepend en funky housenummertje in de categorie rechttoe rechtaan. Enige tijd nadat een niet veel verrassende introbeat zijn intrede doet, worden we getrakteerd op een frisse mix van funky samples, bijna á la hiphopgrootheid DJ Premier – de sound doet mij een klein beetje denken aan Riot Akt van Gangstarr (ben er inmiddels achtergekomen dat het een upgepitchete kopie is van Da Ranjahz feat. Cee lo Green – Inspiration, geproduceerd door, jawel, DJ Premier). Ook de vocalen kunnen een belletje doen rinkelen, ze zijn dan ook ingezongen door Cee lo Green, vooral bekend geworden met het tot in den treure ten gehore gebrachte Crazy van Gnarls Barkley.

Gewoon een stukje house, zoals het ooit bedoeld moet zijn en zoals het al vaak in vergelijkbare mate gemaakt is, niet veel meer dan dat. Iets wat echter niets afdoet aan de positieve, opzwepende kracht die dit soort housemuziek tot op de dag van vandaag heeft. Dus oproep aan alle DJ’s: meer van dit graag!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.