Tame Impala – Lonerism

Ongeveer een maand geleden werd ik getipt over de band Tame Impala. Ik sla zo’n aanrader meestal op in een speciale lijst in mijn telefoon om later nog eens op te zoeken, iets waar ik in dit geval nog niet aan toe was gekomen. Maar deze week kwam de naam Tame Impala mij voor de tweede keer ter ore, toen ik in een muziekwinkel vroeg welke muziek er werd gedraaid. De dromerige, psychedelische rockmuziek bleek afkomstig van het nieuwe album van de vierkoppige Australische band die al een maand in mijn ‘lijstje’ stond.

Het is duidelijk dat de jongens van Tame Impala goed hebben geluisterd naar grootheden uit de jaren ’60/ ’70, zoals The Beatles en Pink Floyd. Toch hoor je dat de muziek eigentijds en nieuw is, iets wat een eeuwige uitdaging moet zijn voor een band als deze. Met ‘Lonerism’ bevestigt Tame Impala maar weer eens hoeveel goede muziek er de laatste jaren uit Australië lijkt te komen.

1 Comment

  1. Hahaha cool, had hem ook al in een lijstje staan 😉 Super chill!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.