Jel – Late Pass

jel

“Don’t get too comfortable” is wat je hoort in het openingsnummer Late Pass. Het independent label Anticon staat dan ook bekend om zijn minder voor de hand liggende electronica met een hoog hiphopgehalte. Het is dus niet verwonderlijk dat de thuisbasis van Anticon in Los Angeles ligt.

De laatste release op het label is het album Late Pass en is afkomstig van mede-oprichter Jel. Zijn samples en drumcomputertechnieken doen zo nu en dan dj Shadowachtig aan, of zoals het label zegt “Public Enemy met een krautrocksausje”. Maar als we alle spannende vergelijkingen achterwege laten dan hebben we het simpelweg over 30 minuten aan heerlijke beats.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.