Stevie Wonder – I Don’t Know Why

Stevie Wonder
“Don’t Know Why I Love You” was al een persoonlijke favoriet sinds ik het voor het eerst hoorde op het album ABC (1970) van de Jackson 5. Ik heb altijd in de veronderstelling geleefd dat dit de originele uitvoering was tot ik eerder deze week een versie van David Porter tegen het lijf liep. Mijn zoektocht naar het origineel was vervolgens kort. De destijds 18 jarige Stevie Wonder nam de track “I Don’t Know Why” in 1968 al op voor zijn studio album For Once In My Life. In tegenstelling tot de titel is het vocale geweld en de prachtige opbouw van het origineel identiek aan de uitvoering van de gebroeders Jackson. Kijk en luister hieronder naar een prachtige live uitvoering uit 1969. Original goosebump material.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.