Bonobo – Animal Magic

Ruim een jaar geleden wist deze triphop-producer van formaat Simplon vol te krijgen, een beste prestatie voor iemand die meer sfeer- dan dansmuziek maakt. Ondanks de goede band en sterke zangeres kwamen de vele prachtig geproduceerde tracks van Bonobo (Simon Green) live niet helemaal tot hun recht. Zijn muziek is het beste te beluisteren na een dag noeste arbeid in combinatie met een hele grote bank en een nog grotere kop thee. Bonobo’s eerste album Animal Magic uit 2000 brengt je geheel tot rust en weet tegelijkertijd je muziekale frontaalkwab te strelen. Kort na zijn debuut tekende de Engelsman bij het gerenomeerde label Ninja Tune om in de daaropvolgende jaren nog drie zeer verdienstelijke albums in elkaar te zetten. Met het geweldige Silver herdefinieert Simon Green het begrip melancholie:

1 Comment

  1. lekker hoor, ik vond bonobo live in tivoli dit jaar trouwens wel erg fijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.