Joey Bada$$ – 1999

De hiphoptoevoeging van deze week bestaat uit een gratis te downloaden mixtape van jong fenomeen Joey Badass.

Officieel geschreven met dubbel $$ op het eind, maar laten we dat houden op foute jeugdigheid. De 17-jarige rapper duikt diep in de classic hiphop a la Big L, Mobb Deep en Notorious BIG. Nog het meest, al moet ik voorzichtig zijn met zulke vergelijkingen, klinkt Joey Badass als een felle, gedreven Nas als op Illmatic. Uiteraard is Illmatic nog een stap hoger, maar als mixtape is het knap om al enigszins in de buurt van zo’n vergelijking te geraken.

De kwaliteit is, naast de raps van Joey Baddass, voor een groot deel te danken aan de geleende beats van gasten niet minder als bijvoorbeeld Lord Finesse, J Dilla en MF Doom. Beats van hoog niveau, maar bovenal vol met oldscool hiphop, soul en funk.

Joey Bada$$ – 1999 valt hier te downloaden.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.