Daft Punk – High Life

Onlangs werd bekend dat Daft Punk’s nieuwste album mei dit jaar gereleased zal worden. Nu het moment om even terug te blikken op één van hun oude pareltjes. Als mijn favoriete plaat van Daft Punk’s legendarische album Discovery is High Life tijdens de eerste mooie dagen van het jaar een persoonlijke must. Omdat de eerste zonnige dagen nog even op zich laten wachten, heb ik mij voor nu maar eens toegelegd op het achterhalen van het oorspronkelijke sample, althans, een youtube-filmpje waarin een enthousiaste Amerikaan dit voor mij doet. Voor het resultaat van mijn korte zoektocht, zie hieronder. Wanneer je geen zin hebt om het hele filmpje te bekijken, skip naar ongeveer drie minuten om de recreatie van het ingenieuze knip- en plakwerk van Bangalter en De Homem-Christo te aanschouwen. Het achterhalen van het sample doet mijns inziens niks af aan de magie van Daft Punk’s ‘High Life’, maar versterkt deze juist.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.