Alex Metric – Pins

alex-metric-alex_metric_pic11

Een aantal jaren geleden deed één nummer in een essential mix (ik geloof van Adam Freeland) mijn oren spitsen. Het nummer bleek geproduceerd door Alex Metric, die in 2011 ook zelf een zeer verdienstelijke essential mix maakte, althans, het eerste gedeelte in ieder geval (als je binnen een half uur Let’s Dance van David Bowie, Diesel Power van The Prodigy, en Bangalters remix van Vertigo draait, ben ik eigenlijk al tevreden).

Metrics producties van het eerste uur zijn in ieder geval banging, zoals Pins, die er met name op 1:30 goed invliegt. De massieve mix van electro en breakbeat die Metric een aantal jaren geleden liet horen, geeft een geluid dat bijna als muziek in de oren klinkt (vooral met zijn EP’s Whatshewants en In Your Machine). Mocht ik nog naar Metrics optreden tijdens ADE gaan volgende maand, dan hoop ik vooral deze UK sound terug te horen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.