Neil Young – Solo Storytone

Neil Young
De inmiddels 69 jarige Neil Young bracht eind 2014 het album Storytone uit, waarop hij samenwerkt met een aantal orkesten en big bands. Het resultaat is verrassend en telleurstellend tegelijkertijd; een tiental typische Young tracks in een uitvoering die misschien niet bij al zijn fans in goede aarde zullen vallen. Door de vele strijkers en blazers krijgt het geheel een nogal bombastisch en dramatisch karakter. Voor de teleurgestelden onder ons is er gelukkig de ‘luxe’ uitvoering van de langspeler, waarop Neil de tracks ook solo ten gehore brengt. Vergezeld door slechts zijn gitaar, piano of ukelele houdt hij de nummers op het tweede bedrijf, Solo Storytone, klein en intiem. Luister hier naar het prachtige “I’m Glad I Found You”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.