Reks – LL Cool J

reks

Corey Isiah Christie was pas dertien toen de grote LL Cool J in 1990 zijn befaamde LP Mama Said Knock You Out uitbracht. Christie is onder zijn rap-pseudoniem Reks inmiddels ook geen kleine jongen meer in het genre. Te prijzen is dat hij anno 2016 trouw is gebleven aan de stijl van zijn rolmodellen en daarmee niet zwicht voor commercie en financieel gewin. Zijn negende langspeler The Greatest Unknown (2016) staat dan ook ramvol oldschool hip-hop pareltjes geproduceerd door o.a. The Alchemist, Statik Selektah, Apollo Brown en Large Professor. The Audible Doctor is verantwoordelijk voor de uitmuntende productie op de track “LL Cool J”. Een ode aan de gouden “Boom-Bap” generatie en tegelijkertijd een harde reality-check wat betreft het ontstaan van generatiekloven in de muziek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.