Beknopte Review Pioneer CDJ-400

Pioneer CDJ-400

Na een middag spelen een kleine eerste indruk. Het is een mooie compacte speler die met name handig is als je niet al teveel ruimte hebt of dus veel moet reizen. Apparaat voelt goed degelijk aan, hoewel het jogwheel van de 800 en hoger wel wat robuuster aanvoelt. Het compacte formaat heeft een keerzijde. Zo vind ik de randen van het jogwheel iets te scherp omhoog staan (800’s en hoger is dat vlakker), maar dat kan door het formaat ook niet anders. Kwestie van wennen ook waarschijnlijk.

Verder heeft de CDJ-400 USB-ondersteuning en kun je dus voortaan al je muziek direct van USB mixen. Dat scheelt het branden en je kan weer minder meenemen. Twee stickies volstaan voortaan. Ik heb zelf niet getest hoe dat werkt, maar Pioneer inschattende zal dat feilloos werken. Voordeel is toch wel dat je dan echt nooit meer skippende cd’s hebt, maar het is wel vreemd dat je dan niet meer cd’tjes hoeft te wisselen.

Tot slot zitten er wat meer effecten nog weer op dan op de 200. Zo kun je nu ook verschillende ‘vormen’ van scratchen kiezen. Ik vind het zelf niet echt wat toevoegen, veel effecten worden al snel irritant en de geluidskwaliteit van dat soort effecten vind ik vaak ook wat vlak/blikkerig. Maar dat is ook een kwestie van smaak, het zit er in ieder geval als extraatje op.

De eerste indruk:

Voordelen:
+ Mooi compact
+ Goed geprijsd
+ USB ondersteuning

Nadelen:
– Jogwheel CDJ-800’s en hoger voelen iets degelijker
– Grootte jogwheel en de hoog opstaande randen

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.