Avishai Cohen – As Is

As Is

Onder de fervente jazzliefhebbers kan het trio van Avishai Cohen je eigenlijk niet ontgaan zijn. Al in 2005 stond Avishai Cohen samen met Sam Barsh (piano) en Mark Guiliana (drums) op het North Sea Jazz met een spectaculair optreden en het jaar daarop deden zij in een korte tour voor het album Continuo Nederland wederom aan. Afgelopen jaar brachten zij een live-cd uit, onder de naam As Is. Het album is een liveregistratie in de Blue Note waarop zij diverse nummers van de voorgaande jaren spelen. Hoewel de die-hard jazz liefhebber minstens van deze talentvolle bassist gehoord moet hebben, is de muziek van Avishai juist ontzettend toegankelijk en interessant voor iedereen die van funky en groovy instrumentele muziek houdt.

De muziek van Avishai kent veel invloeden uit diverse regionen van de wereld, waarbij ook de Israëlische afkomst van componist Avishai Cohen duidelijk hoorbaar is. Tijdens de live-optredens is er altijd een heel bijzondere chemie binnen het trio, die duidelijk tot uiting komt in de muziek. In de eerdere studiocd’s heb ik die chemie wel eens wat gemist, maar op dit album zijn ze er in geslaagd om deze goed vast te leggen. Verder overstijgt deze registratie zelfs de geluidskwaliteit van de MTV-unplugged opnames en krijg je naast de cd ook de dvd met een compilatie van de 2/3 concerten.

Kortom dit album is een absolute must voor mensen die houden van instrumentele muziek die lekker funkt, en een verfrissend nieuwe sound heeft door de combinatie van verschillende muziekstijlen uit diverse werelddelen. Om de prijs hoef je het ook niet te laten, je kunt gewoon bestellen op de site van Avishai Cohen en met de huidige dollarkoers is dat een stuk goedkoper dan bestellen in Nederland. Zeker als je direct meerdere albums aanschaft!

Veel luisterplezier!

1 Comment

  1. Ter aanvulling, er is inmiddels weer een nieuw album van Avishai Cohen. Een review volgt zeer binnenkort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.