Radiohead – Like Spinning Plates (Live)

Over iets meer dan 3 weken is Radiohead weer in Nederland met een optreden in een extreem snel uitverkochte Ziggo Dome. De weinige kaarten die via Marktplaats te koop staan worden met forse winstpercentages aangeboden. Verder lijkt een ieder met kaarten alles opzij te zetten om bij dit concert aanwezig te zijn. Radiohead staat immers zowel met zijn studioalbums als met live optredens te boek als musthave.

Een van de meest ondergewaardeerde albums van Radiohead is wellicht Amnesiac. Door velen beschouwd als een soort left-over album van Kid A, maar in werkelijkheid eigenlijk het laatste deel van een tweeluik. Thom Yorke omschrijft Kid A als het kijken naar een groot vuur vanaf een afstand, terwijl Amnesiac het gevoel geeft dat je midden in het vuur zit.

Like Spinning Plates is de een na laatste track op Amnesiac en op het album hevig door een electronische mangel gehaald. De live versie daarentegen begint met een prachtige uitgeklede solopianomelodie van Thom Yorke, waarna de track zich halverwege langzaam begint open te vouwen. Deze versie van Like Spinning Plates is er eentje die de playlist in de Ziggo Dome wel niet zal halen (dit hoort in een kleine zaal), maar gelukkig is het nummer wel terug te vinden op de Amnesiac Special Edition en natuurlijk ook op Lekkeretrack.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.