Onra – The Anthem / Come Closer

Onra_wordisbond

Toen de Frans-Vietnamese hiphopproducer Onra in 2006 zijn roots achterna reisde, zou hij dertig Vietnamese en Chinese platen uit de jaren ’60 en ’70 meenemen naar Parijs. Uit dit materiaal maakte hij een selectie van 32 tracks, wat resulteerde in zijn eerste Chinoiseries-album, een mix van hiphop en Aziatische pop, die met veel korte, repeterende nummers sterk doet denken aan J Dilla’s Donuts. Vooral de hieruit geselecteerde tracks op de EP The Anthem, die zich allen laten kenmerken door een traditioneel Aziatisch geluid met een eigentijdse hiphopsignatuur, zijn de moeite van beluisteren meer dan waard. En voor de echte enthousiastelingen is er ook nog Flumes remix van The Antem.

Dat Onra zich in zijn muzikale oriëntatie niet heeft beperkt tot Zuidoost-Azië en China, bewees hij met de track Come Closer, een edit van het gelijknamige nummer van de Brits-Indiase zangeres Salma Agha; een meeslepende mix van disco en Indiase folklore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.