Kode9 & The Spaceape – The Devil Is A Liar

kode9-spaceape2

Afgelopen donderdag kwam het trieste bericht naar buiten dat Spaceape na een lang ziektebed is overleden. Samen met Hyperdub labelbaas Kode9 en Burial stond hij jarenlang in de voorste linie van de donkere klassieke dubstepsound.

Niet geheel toevallig is er in dezelfde week zijn nieuwe Killing Season EP gereleased waarop de karakteristieke vocals van Spaceape nog eenmaal te horen zijn. De gehele EP staat in het teken van het omgaan met ziekte en de dood en is daarmee ook meteen een zeer persoonlijke geworden.

Luister hier naar The Devil Is A Liar, het laatste wapenfeit van Spaceape, waarvan de videoclip afgelopen juli is opgenomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.