Dilated Peoples – Hallelujah

Dilated Peoples
In het huidige digitale aanbod van muziek is het soms moeilijk de krenten in de pap te vinden en dit gaat zeker op voor het hip-hop genre. Het ouderwetse “crate diggin'” heeft plaatsgemaakt voor “digital diggin'” en het kost weer ouderwetse zweetpareltjes om dat ene muziekpareltje te vinden. Op de nieuwe langspeler Directors Of Photography (2014) van de Dilated Peoples is het zelfs graven tot de bonus track. Net op het moment dat je denkt dat ook deze LP niets noemenswaardigs te bieden heeft is daar op de valreep track 18, Hallelujah. De titel doet vermoeden dat de boys uit LA deze uiting van verbale opluchting al hadden voorzien. De old-school productie en bijdrage van het vijftal feature appearances maken het verschil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.