The Prodigy feat. Public Enemy – Shut ‘Em Up

Naamloos

Afgelopen week bracht The Prodigy de remixed/bonus-edite van The Day Is My Enemy uit, met featurings van onder andere Dope D.O.D. en Spor. De collab die bij mij het meest in het oog sprong is die met de legendarische hiphopformatie Public Enemy. Met ‘Shut ‘Em Up’ brengen The Prodigy en PE gezamenlijk de subversieve sound die we van ze gewend zijn. In een mash-up van PE’s ‘Shut ‘Em Down’ (1991) en The Prodigy’s ‘Stand Up’ (2009) laat Chuck D – de meest gesamplede MC in de muziekgeschiedenis – zijn zware stem walsen over een oude bekende beat die we nog kennen als afsluiter van Invaders Must Die. De twee rebelse giganten staan woensdag gezamenlijk in de Ziggo Dome.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.