The UMC’s – One To Grow On

Tussen het selfie- en kattenfilmpjesgeweld op Facebook is het af en toe wel erg fijn om gericht dingen te kunnen volgen, zoals ‘Hip Hop Collector’, een blog van een Belgische hiphopfanaat die meer dan 11,000 hiphopplaten (!) in zijn collectie heeft. Tussen het bekendere old school werk post hij soms een track of album cover die ik nog niet kende, zoals de totale nineties extravaganza op de hoes van UMC’s Fruits of Nature. Deze debuutplaat werd in 1991 uitgebracht op het befaamde Wild Pitch Records, waar ook onvervalst legendarische acts als Gang Starr, Main Source, O.C. en Lord Finesse hun debuutalbums op mochten uitbrengen. De gehele hiphopcatalogus van Wild Pitch werd in 2008 gekocht door een zekere Jay Faires en opnieuw uitgebracht; zo goed als niet verkrijgbaar via Spotify, maar gelukkig wel opnieuw vereeuwigd op cd en vinyl. De track One To Grow On was in 1991 goed van pas gekomen voor mij als 3-jarige peuter, maar anno 2017 maakt het me gelukkig ook zo blij als een kind.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.