Quantic – The 5th Exotic

Quantic CD Cover

Will Holland, alias Quantic, heeft het regenachtige Worcestershire verruild voor het zonnige Colombia en ik begrijp waarom. The 5th exotic is zijn debuutalbum uit 2001 en staat boordevol funk, soul, jazz en bossanova onder begeleiding van meeslepende hiphopbeats en zuidamerikaanse percussie. De authentieke instrumenten worden bespeeld door Holland zelf, wat vrij bijzonder te noemen is in dit genre. De synergie tussen de verschillende tracks is voelbaar waardoor het album van begin tot eind blijft boeien. Soms opgetogen, soms ingetogen, soms zon, soms regen, soms Engeland, soms Colombia. Dit is die plaat die je draait als de zon schijnt én als het regent, hoe dan ook: je draait hem. Quantic heeft het regenachtige Worcestershire verruild voor het zonnige Colombia en ik begrijp waarom.

“Sometimes i’m wonder if i know where i’m going. I go for a walk like this. And it seams i’ve been walking for years and years and years. And i don’t know wehere i’m going. I hear the Sound leading me on. And i don’t know where it is taking me.” Quantic – Life in the Rain

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.