Eddy Vedder – Into the wild

Wat is er voor nodig om Eddy Vedder een solo-album te laten maken? Waarschijnlijk niet veel meer dan het juiste thema en wat aandringen van Sean Penn. En zo gebeurde het dat het eerste solo-album van Eddy Vedder in 2007 het licht zag. Het album gaat net als de gelijknamige film over het leven in een samenleving die nogal wat van je verlangt en de drang om aan al die verplichtingen te ontkomen. Een gevoel dat denk ik weinigen helemaal niet zullen herkennen.

Tegelijkertijd echter ook een gevoel waar je liever niet alle dagen aan herinnerd wordt. En dat is dan ook het probleem met dit album. Vedder is veel te goed in het verwoorden van dit soort emoties in tekst en muziek… Oftewel dit is niet your regular feel good music. Net als de film eigenlijk. Kortom een album met een waarschuwing: geniet, maar luister met mate!

Long Nights – Eddie Vedder by outros críticos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.