Guru

Een hoop van mijn eerste Hip Hop albums komen uit de muziekbibliotheek van mijn 10 jaar oudere neef. Regelmatig zaten we samen uren achter zijn computer te zoeken naar muziek die hij vervolgens voor mij op een cd brandde zodat ik weer een tijdje stil was. Mijn neef vertelde me ook over optredens die hij had gezien, zo heeft hij bijvoorbeeld nog Guru de hand mogen schudden na één van zijn optredens. Guru, bekend van het duo Gang Star en zijn eigen project Jazzmatazz heeft zijn laatste album, Guru 8.0: Lost and Found, in 2009 op de markt gebracht. In ongeveer dezelfde periode werd Guru gediagnosticeerd met kanker. Hij werd in februari 2010 getroffen door een hartinfarct waarna hij drie weken in coma lag. Op 19 april 2010 overleed hij in een ziekenhuis in de buurt van New York. Natuurlijk weet ik dat dit een veel te kort stukje tekst is voor deze legende maar ik denk dat iedereen maar gewoon moet gaan luisteren en als een malle al zijn albums moet gaan downloaden!

http://www.youtube.com/watch?v=oqQHu_ajyds&feature=BFa&list=PL27C674BA790F1738&lf=results_main

4 Comments

  1. And a….. watch the closing doorsssssss

    GURUUUUUUUU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.