M83

Het naar het gelijknamige sterrenstelsel vernoemde M83 is het geesteskind van Fransman Anthony Gonzalez. Hij richtte de band op met Nicolas Fromageau, maar laatstgenoemde verliet de band kort na de tour die bij het tweede album Dead Cities, Red Seas & Lost Ghosts hoorde. Sindsdien neemt Gonzalez alle platen in z’n eentje op. Dinsdag stond de tourband van M83 in een uitverkochte Oude Zaal van de Melkweg en ik was daarbij.

M83’s ster is rijzende. En hoe. Ruim een maand voor het optreden in De Melkweg zijn alle kaartjes verkocht. Majestueuze shoegazenummers en soulvolle synthpop waarop gedanst mag worden. Vooral de laatste plaat Hurry Up, We’re Dreaming grossiert in de laatste categorie en hits als single ‘Midnight City’ worden bij de eerste tonen met luid gejuich onthaald. De armen gaan de lucht in en hieronder kun je horen waarom…

1 Comment

  1. I liked Youth a lot back in ’08….
    I Probably will be digging this new one toooooo

    Were BIG
    Are BIG
    And will be BIG…….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.