Drive

Drive. Misschien wel de beste film die ik dit jaar zag, bezorgde me niet alleen kippenvel door een magnifieke Ryan Gosling (die in de film overigens vrijwel niet spreekt), het feit dat ik bijna alleen in de bioscoopzaal zat, maar ook door de voortreffelijke soundtrack met daarin o.a. Desire, College, Riz Ortolani, Chromatics en Cliff Martinez.
Hieronder de twee tracks die me het meest zijn bij gebleven, maar stiekem is er dus veel meer lekkers…

Tip van de schrijver: kijk de film, stap in de auto, zet de soundtrack op en ga een stukje rijden…

2 Comments

  1. Check ook vooral dit album: http://soundcloud.com/johnnyjewel/symmetry-themes-for-an

    De man achter dit album is namelijk Johnny Jewel, niet geheel toevallig groepslid van het op de Drive score staande Chromatics.
    Ook hij was vooraf gevraagd om de soundtrack van Drive te maken, uiteindelijk is er gekozen voor Cliff Martinez, omdat de producers twijfels hadden of Jewel met zijn 20 jaar oud wel een Hollywood filmscore zou kunnen dragen.
    Nu probeert Jewel nog wel te beweren dat dit album niks te maken heeft met de film Drive, maar dat lijkt vooral bedoeld om niemand op de tenen te trappen. Want alleen de titel al doet anders vermoeden natuurlijk. Dit album is gewoon de 2e soundtrack van Drive, vooral cd2 (2e helft op soundcloud dus) is een pareltje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.