Blacksmif – And The Sun Rose Out

Blacksmif is een uit London afkomstige producer die de afgelopen weken serieuze airplay heeft weten te krijgen op de Britse radio. De nu nog vrij onbekende Yemi Olagbaiye kan momenteel genieten van lovende woorden van dj’s als Mary Anne Hobbs en Rob da Bank.

De nieuwe And The Sun Rose Out EP van Blacksmif is er eentje die zich lastig laat kaderen binnen een bepaald genre. Met een achtergrond als drummer en een voorliefde voor hiphop, 2step en drum n bass toont Blacksmif aan dat hij een veelzijdige muzikale interesse bezit. Blacksmif klinkt daarmee ongeveer als een combinatie van James Blake, Joy Orbinson en Fantastic Mr Fox.

Zelf omschrijft Yemi Olagbaiye zijn muziek simpelweg als dansbare muziek om aandachtig naar te luisteren. Op het eerste gehoor klinken de producties erg catchy, maar bij meerdere luisterbeurten komen er veel extra details boven drijven. Een speciale vermelding daarbij is voor de vocalen, die met name de titeltrack voorziet van een prettige dosis soul.

De And The Sun Rose Out EP is sinds vrijdag 2 maart digitaal verkrijgbaar op Synchronicity Records. Hieronder de video van de titeltrack, die het best tot zijn recht komt in fullscreen HD.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.