Matrix & Fierce – Climate

We schrijven het jaar 2000, middenin het tijdperk van diepe rollende drum n bass. Zo’n 2 jaar na het exploderen van Ed Rush & Optical’s Wormhole LP is het drum n bass landschap veranderd in een donker grauw gebied. Het jaar waarin Decoder zijn nog altijd geniale 3-dubbel verzamelaar ‘21st Century Drum+Bass’ uitbrengt. Een verzamelaar die al 12 jaar onafgebroken in mijn autorij-cd-map zit opgeborgen om het gapen bij lange ritten tegen te gaan. 3 cd’s vol met classics van helden als Dom & Roland, Teebee en Ram Trilogy.

Het jaar 2000 blijkt misschien wel een van de meest vruchtbare jaren te zijn binnen het genre, want ook Matrix, het broertje van Optical, brengt in dit jaar zijn Sleepwalk LP uit, een album wat bijna een net zo’n grote klassieker mag heten als Wormhole.

Matrix is naast dit album vooral bekend om zijn vele samenwerkingen waaruit vele singles zijn voortgebracht. Een van zijn meest energieke rollers komt voort uit een samenwerking met Fierce en komt niet geheel toevallig ook uit het jaar 2000. Diepe bassen en ontzettend funky, het maakt dat deze plaat nog steeds relevant is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.