Kool G Rap & Dj Polo – On the Run

Om in de sfeer van de hiphop te blijven hier een nummer dat al enkele jaren behoorlijk hard door m’n boxjes knalt. Het is een plaat met de typische oude school allure die veel hiphopnummers uit de eerste helft van de jaren ’90 voor ons hebben gekregen. Ik heb het over de ‘Untouchable Mix’ van Kool G Rap & Dj Polo’s On the Run. Aangezien ik deze track altijd zo vet gesampled vond, was ik aangenaam verrast toen ik tijdens het beluisteren van het oeuvre van David Holmes (o.a. bekend door soundtracks van Ocean’s 11, 12 en 13) op het origineel van de gesamplede plaat stuitte, namelijk Up Above the Rock van Ray Bryant. Het deed mij weer eens realiseren waarom hiphop zo belangrijk is geweest voor de muziek in de jaren ’80 en ’90. Hiphop is als moderne uitwerking een ode geweest aan het enorme scala van soul-, jazz- en funkplaten die vanaf de jaren ’50 en ’60 onze wereld in zijn gebracht. Een universum aan muziek dat in ieder geval door mij nog grotendeels te ontdekken valt. En dat is een mooi vooruitzicht.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.