Radiohead – Bloom (Jamie xx Rework Part 3)

De afgelopen periode heeft Radiohead bijna elke maand nieuwe remixen uitgebracht van hun laatste album The King of Limbs. Een album dat wel goed was, maar voor Radiohead begrippen toch een tikkeltje tegenviel. De uitgebrachte remixen geven het album The King of Limbs pas echt bestaansrecht en zijn nu allemaal op een verzamelalbum uitgebracht. Hierop een combinatie van gelauwerde remixers als Caribou, Four Tet en Jamie xx, aangevuld met hippe nieuwkomers als Pearson Sound, Blawan, Object en Anstam. Deze laatste namen allen nieuw talent uit de voornamelijk londonse electronicascene. Dit maakt deze verzamelaar tot een gevarieerd album met 19 tracks door 19 remixers.

Maar, een beetje vreemd, nu blijken er nog 3 remixen uit te komen die niet op tijd af waren om op het remixalbum te komen staan. Of dat nu een marketingtruc is of de waarheid, ik ben in ieder geval blij dat ze er zijn.
1 Van deze 3 remixen is namelijk gedaan door Jamie xx, die al een remix van Bloom op het verzamelalbum heeft staan. Veel commentaar op deze track was dat hij niet helemaal af klonk. Jamie xx moet deze kritieken gelezen hebben en gedacht, dit kan ik beter. De nieuw uitgebrachte Bloom rework part 3 klinkt dus gelukkig meer dan af, sterker nog, het is misschien wel de beste remix die er tot nu toe is uitgebracht van The King of Limbs.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.